روستای کندلوس یا «میخ ساز» کنونی، یکی از نقاط دیدنی استان مازندران است که در منطقه ی کجور و در دامنه ی دره های سرسبز کوه های البرز مرکزی واقع شده است. زیبایی دست نخورده ی این روستا که در جنوب دریای خزر قرار دارد، لابلای کوه ها مخفی شده است. وجود مجموعه فرهنگى کندلوس، باعث شده روستای تاریخی کندلوس زیبایی و مقبولیت بیشتری پیدا کند و به یکی از نقاط دیدنی پرطرفدار استان مازندران تبدیل شود. موزه مردم شناسی و باستان شناسی مجموعه فرهنگى کندلوس، در ساختمانی تماشایی واقع شده که با تأثر از روایت های شاهنامه ی فردوسی بنا شده و به عقیده ی بسیاری از گردشگران جذاب ترین بخش این مجموعه است. آثار گرانبهایی که به اعصار متفاوت تاریخ متعلق هستند و سنت های این منطقه را روایت می کنند، در موزه مردم شناسی کندلوس به تماشا گذاشته شده اند. کشت و زرع گیاهان دارویی شفابخش در کندلوس و مزارع مربوطه که محصولاتی گوناگون را در خود پرورش می دهند، نیز سلامت دوستان زیادی را جذب این روستا کرده است.
دشت لار یکی از نقاط دیدنی استان مازندران است که به عنوان وسیع ترین دره ی کشور، در هفتاد کیلومتری جاده ی هراز واقع شده و به دلیل همین وسعت از آن تحت عنوان دشت یاد می کنند. دشت لار دارای چشم انداز بی نظیری است، آنچنان که می شود شگفت انگیزترین منظره های ارتفاعات و بام ایران را از این نقطه به تماشا نشست. وجود چندین چشمه باعث شده است دشت لار به عنوان سرزمین هزار چشمه شهرت پیدا کند. همچنین شرایط آب و هوایی دائم التغییر آن لقب لار دیوانه را برای آن رقم زده است. پارک ملی لار با وسعتی نزدیک به بیست و هشت هکتار محلی مساعد جهت قدم زدن ایجاد کرده و اگر سازمان حفاظت از محیط زیست مجوز های لازم را صادر کند، می توانید در دریاچه لار نیز به ماهیگیری و شنا بپردازید. زمین های پیرامون دریاچه لار هر سال اردیبهشت ماه غرق در گل های شقایق می شود که همین نکته نیز زیبایی این منطقه را دو چندان می کند. در صورتی که ابرهای پیرامون قله ی دماوند مانع نشود، دشت لار مناسب ترین محلی است که برای تماشای این قله و عکسبرداری از بام ایران وجود دارد.
از بزرگترین آبشارهای استان مازندران میتوان به آبشار شاهاندشت در منطقه ی آمل اشاره کرد که نزدیک به پنجاه متر ارتفاع دارد. این آبشار بزرگ با جریان آب شدید خود یکی از نقاط دیدنی استان مازندران است که در کناره ی جاده ی هراز و رودخانه آن جلوه فروشی می کند. برای رسیدن به این آبشار باید فاصله ی ده دقیقه ای جاده ی فرعی را که از جاده هراز خارج می شود طی کنید، سپس در انتهای جاده با پیمودن پانزده دقیقه مسیر پیاده به آبشار برسید.
آبشار شاهاندشت هر ساله میزبان طبیعت دوستان زیادی است که برای تماشای مناظر تماشایی و نادر این آبشار راهی منطقه آمل می شوند.
از نقاط دیدنی استان مازندران میتوان به بنای تاریخی شکوهمند و پرارزش پل معلق واقع در شهر آمل اشاره کرد. دلیل نامگذاری پل معلق وجود قوس های بالایی آن است که اگر سیل پایه های پل را تخریب کند، باز هم مانع از ریزش آن می شوند. پل معلق که ساخت آن در سال 1314 هجری شمسی به دست مهندسان آلمانی آغاز شد، در مجاورت پل دوازده چشمه (دوازده پله) قرار دارد. هتل شهرداری آمل نیز در مجاورت این دو پل واقع شده است. عملیات ساخت این پل که بر روی رودخانه ی هراز احداث شده، در انتهای سال 1315 هجری شمسی به پایان رسید. پل معلق یک پل آهنی از نوع معماری ایرانی است که طول آن 180 متر، عرضش 80 متر و ارتفاع آن از کف رودخانه به 6 متر می رسد. پارک بزرگ شهر که در زیر و مجاورت پل معلق قرار دارد، محوطه ای گسترده برای اقامت و تفرج طبیعت دوستان فراهم آورده است. همچنین محلی به عنوان پارکینگ اتومبیل در نظر گرفته شده تا گردشگران و طبیعت دوستان با استفاده از آن برای پارک اتومبیل خود، در کمال آسایش از طبیعت بهره مند شوند.
موزه ی بابل از نقاط دیدنی استان مازندران است که تنها موزه مردم شناسی استان مازندران بوده و از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار است. بنای موزه ی بابل در سال 1307 احداث شده است. این بنا که در ابتدا ساختمان شهرداری وقت (بلدیه) بود، به سبب معماری خاص خود وارد فهرست آثار ملی ایران گشت. ساختمان موزه بابل در ماه اسفند سال 1374 به سازمان میراث فرهنگی استان مازندران واگذار شد. این سازمان بعد از مرمت و احیای بنای موزه، در ماه بهمن 1375 به بازگشایی آن جهت بازدید عمومی دست زد. در حال حاضر نمایشگاه های کوتاه مدت در طبقه ی همکف موزه ی بابل برگزار می شوند و آثار فرهنگی هنری در آن به نمایش عموم در می آیند. طبقه ی دوم موزه ی بابل به نمایش آثار مردم شناسی و باستان شناسی اختصاص داده شده است که از آن جمله میتوان به کوزه های سفالی، ابزار کشت و زرع اقوام متعدد، ابزار چوبی قدیمی و برخی از مجسمه های قدیمی اشاره کرد.