
انتخاب بهترین چادر مسافرتی | راهنمای انتخاب چادر مسافرتی + لیست قیمت
انواع چادر مسافرتی عموما از دو قسمت اصلی تشکیل میشوند: قسمت اول اسکلت چادر مسافرتی است که معمولا از جنس فلز، فایبرگلس یا چوب و یا کانال باد ساخته شده است. اسکلت نگهدارنده چادر مسافرتی در نقش نگهدارندهی روکش چادر عمل میکند و به نوعی عنصر اصلیای است که به چادر شکل میدهد. قسمت دوم روکش چادرهای مسافرتی است که جنس آن می تواند از پارچههای مختلف باشد. روکش برای چادر همان کاری را میکند که دیوار و سقف در بنا انجام میدهند. روکش با ایجاد یک محوطهی بسته، چادر را از فضای پیرامون جدا میکند. در ادامه راهنمای انتخاب بهترین چادر مسافرتی ارائه شده است.
اﻧﻮاع ﭼﺎدر مسافرتی با توجه به ظاهر
وقتی به این فکر میکنیم که چگونه بهترین چادر مسافرتی را انتخاب کنیم، باید انواع چادر مسافرتی را بشناسیم. چادرهای مسافرتی با توجه به موقعیت قرارگیری تیرک، در دو نوع چادرهای تک تیرک و چادرهای چند تیرک عرضه میشوند. طراحی انواع چادر مسافرتی از لحاظ ظاهر و فرم در شکلهای متفاوتی صورت میگیرد، از جمله چادر خیمهای، چادر چند وجهی، چادر اردوگاهی، چادر تونلی و... علاوه براین ممکن است انواع چادرهای مسافرتی، لایههای روکش متفاوتی داشته باشند که جهت محافظت در برابر وزش باد، بارندگی و همچنین حفظ کردن گرمای داخل چادر استفاده میشوند. باید اشاره کنیم که از نظر میزان فضای قابل استفاده، چادرهای مسافرتی مربع شکل و چادرهای مسافرتی مستطیل شکل، در مقایسه با چادرهای مسافرتی دایره شکل کاربردی تر هستند.
چادر فنری
چادر فنری یک نوع چادر است که دارای فنرها یا قابهای فلزی انعطاف پذیر در ساختار اصلی خود است. ویژگیهای چادر فنری شامل موارد زیر میشود:
- فرم انعطافپذیر: این چادرها به دلیل استفاده از فنر در ساختار خود انعطافپذیر هستند و میتوانند در شکلها و اندازههای مختلفی تنظیم شوند.
- وزن سبک: چادرهای فنری وزن سبکی دارند و مناسب برای کمپینگ و سفر هستند.
- نصب سریع: به دلیل ساختار سبک و انعطافپذیر، نصب این چادرها به سرعت انجام میشود. برخی از مدلها حتی دارای سیستمهای خودراهانداز هستند.
- پایداری ساختاری: وجود فنرها در چادر باعث پایداری آنها میشود و میتوانند در برابر بادهای قوی و شرایط جوی نامساعد مقاوم باشند.
- جمع و جور کمپکت بودن: زمانی که چادر جمع و بسته میشود، حجم کمتری اشغال میکند که این امر برای مسافرت و کمپینگ با محدودیت فضا بسیار مهم است.
- مناسب برای ماجراجویی: به علت ویژگیهای خود، چادرهای فنری برای ماجراجوییها و کمپینگ در مکانهای مختلف مناسب هستند.
ﭼﺎدر مسافرتی ﭼﺎرﭼﻮب دار (Frame Tent)
ﭼﺎدر مسافرتی ﭼﺎرﭼﻮب دار یکی از انواع چادر مسافرتی است که چهارچوب یا فریم آن از استیل ساخته می شود. ﭼﺎدرﻫﺎی مسافرتی ﭼﺎرﭼﻮب دار نسبت به سایر انواع چادر مسافرتی، فضا و جای بیشتری دارند و به دلیل آزادی سقف به راحتی میتوان در آنها ایستاد. در ﭼﺎدرﻫﺎی مسافرتی ﭼﺎرﭼﻮب دار، محل خوابیدن، غذا پختن و نشستن مجزا از یکدیگر قرار دارند. در ﭼﺎدرﻫﺎی مسافرتی ﭼﺎرﭼﻮب دار لایه روکش محافظت کننده در برابر شرایط بد جوی (لایه ی Flysheet یا Rain Fly) معمولاً از کتان و در برخی موارد از الیاف مصنوعی ساخته میشود.
چادر عصایی
چادر عصایی یک نوع چادر از جنس فلز یا فیبرگلاس است. این نوع چادر شکل سادهتری نسبت به چادرهای فنری دارد و به دلیل حجم کم و سبکی حمل آن در سفر آسانتر است. با این حال، چادرهای عصایی ممکن است در مقابل شرایط جوی دشوارتر و بادهای قوی کمتر مقاوم باشند، بنابراین این نکته را در نظر بگیر که به چه شرایطی میخواهی از چادر استفاده کنی. مهمترین ویژگیهای چادر عصایی شامل موارد زیر است:
- ساختار ساده: چادر عصایی دارای ساختار سادهتری است که به طور اصلی از چند ساختار فلزی، فیبرگلاس و پارچهای برای پوشش استفاده میکند.
- نصب آسان: نصب این نوع چادرها نسبت به بسیاری از چادرهای دیگر سریعتر و آسانتر است. عصاها به عنوان ستون عمل میکنند و پوشش چادر روی آنها قرار میگیرد.
- وزن سبک: به دلیل ساختار ساده و استفاده از مواد سبک، چادرهای عصایی اغلب وزن سبکی دارند، که آنها را مناسب برای سفرهای مختلف میکند.
- قیمت مقرون به صرفه: چادرهای عصایی معمولا به دلیل سادگی ساختار و استفاده از مواد ارزانتر، قیمت مقرون به صرفهتری دارند.
- مناسب برای کمپینگ سبک: این نوع چادرها بیشتر برای کمپینگهای کم چالش و سفرهای گردشگری و ماجراجویی در مکانهایی با هوای معتدل مناسب هستند.
چادر مسافرتی گرده ماهی (Ridge Tent)
چادر گرده ماهی یکی دیگر از انواع بهترین چادر مسافرتی است که فرمی مثلثی شکل دارد. در چادر گرده ماهی، یک تیر افقی در راستای طولی چادر وجود دارد که دو تیرک دیگر عمودی موجود در ابتدای چادر و انتهای چادر، از این تیر حمایت میکنند. چادر گرده ماهی از مقاومت بالایی برخوردار است و در قسمت سقف باز و جادار است. دیوارههای جانبی کم استقامت تنها مشکل چادر گرده ماهی به شمار میروند. برای افزایش میزان استقامت چادر گرده ماهی در هنگام وزش باد، این نوع چادر را با استفاده از طناب ویژه به زمین بسته و آن را مستحکم میکنند.
ﭼﺎدر مسافرتی ﮔﻨﺒﺪی (Dome Tent)
ﭼﺎدر ﮔﻨﺒﺪی یکی دیگر از انواع چادر مسافرتی است که ظاهری گنبدی شکل دارد. آماده کردن چادر گنبدی کار آسانی است که از طریق رد کردن تیرکهای انعطاف پذیر و کم وزن چادر از درون آستین چادر انجام میشود. تیرکهای چادر گنبدی در قسمت بالایی چادر به هم میرسند اما متصل نمیشوند. تیرکهای چادر گنبدی معمولا از پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه ساخته میشوند. گاهی اوقات از آلیاژ همبسته نیز در ساخت این تیرکها استفاده میشود.
ﭼﺎدر ﮔﻨﺒﺪی از انواع قابل حمل چادرهای مسافرتی است و در اندازههای متفاوت تولید میشود. چادرهای گنبدی بزرگ میتوانند نفرات زیادی را در خود جای بدهند. عواملی از جمله سهولت حمل، کم وزنی و ارزان بودن باعث شدهاند این چادر میان سایر انواع چادر مسافرتی پروفروش ترین باشد. البته باید در نظر داشت که هرچه گنبد چادر بلندتر باشد، بیشتر در مقابل وزش باد آسیب پذیر میشود.
ﭼﺎدر مسافرتی ژﺋﻮدزﯾﮏ (Geodesic Tent)
ﭼﺎدر ژﺋﻮدزﯾﮏ یکی دیگر از انواع چادر مسافرتی است که شباهت زیادی به چادر گنبدی دارد. تفاوت ﭼﺎدر ژﺋﻮدزﯾﮏ با چادر گنبدی از لحاظ طرز قرار گیری تیرکها است که در ﭼﺎدر ژﺋﻮدزﯾﮏ کمک میکنند چادر در برابر باد استقامت بیشتری نشان دهد. ﭼﺎدر ژﺋﻮدزﯾﮏ تیرکهای منعطفی دارد که از سمت های متفاوت چادر رد شده و باعث صاف ایستادن دیواره های چادر میشوند.
ﭼﺎدر مسافرتی ﮔﺮدﺷﯽ (Touring Tent)
ﭼﺎدر ﮔﺮدﺷﯽ یکی دیگر از انواع چادر مسافرتی است که دارای گنبد و تیرکهایی کشیده است. در اغلب اوقات خود چادر از نایلون و پلی استر ساخته میشود. به ندرت دیده میشود که از کتان نیز در ساخت این چادرها استفاده میکنند. ﭼﺎدرهای ﮔﺮدﺷﯽ در بیشتر مواقع دارای پنجره هستند. در ﭼﺎدرهای ﮔﺮدﺷﯽ یک بخش دالان شکل بیرونی وجود دارد که برای بهره مند شدن از سایه بان چادر و همچنین انجام پخت و پز تعبیه شده است.
ﭼﺎدر مسافرتی رو در رو (VIS-À-VIS Tent)
ﭼﺎدر رو در رو یکی دیگر از انواع چادر مسافرتی است که در اغلب اوقات دارای دو محوطه ی ویژه جهت استراحت کردن و خوابیدن است که در دو سمت فضای نشستن در میان چادر قرار میگیرند. بخش میانی و مرکزی ﭼﺎدر رو در رو ممکن است به شکل چادر گنبدی یا چادر ﮔﺮده ﻣﺎﻫﯽ ساخته شود.
ﭼﺎدر مسافرتی ﺗﻮﻧﻠﯽ یا ﭼﺎدر مسافرتی ﺣﻠﻘﻪای (Hoop Tent)
ﭼﺎدر ﺗﻮﻧﻠﯽ و ﭼﺎدر ﺣﻠﻘﻪای از انواع چادر مسافرتی هستند که شباهت زیادی به هم دارند. معمولا در چادر مسافرتی ﺗﻮﻧﻠﯽ یا ﺣﻠﻘﻪای بین یک تا چند تیرک وجود دارد که به شکل حلقه از عرض چادر رد میشوند. داشتن تیرکهای دایره شکل باعث میشود دیوارهای چادر حالتی تونل مانند پیدا کنند و ﭼﺎدر ﺗﻮﻧﻠﯽ و ﭼﺎدر ﺣﻠﻘﻪای در مقایسه با خیلی از انواع چادر مسافرتی جادار تر باشند. مقاومت بالای این نوع چادر و وزن کم آن باعث شده کوهنوردها علاقه ی زیادی به آن داشته باشند.
اهمیت انتخاب چادر مسافرتی مناسب
انتخاب چادر مسافرتی مناسب کمک میکند تا هنگام طبیعت گردی از آسیب حشرات و وزش شدید باد و همچنین بارش برف و باران در امان باشید. در اغلب اوقات دمای داخل چادرهای مسافرتی دربسته ده تا پانزده درجه ی سانتیگراد از دمای خارج بالاتر است. این اختلاف دما گاهی به 20 درجه سانتی گراد نیز میرسد. علاوه بر این خوابیدن درون فضای دربسته، باعث می شود اشخاص بیشتر احساس امنیت و آسایش داشته باشند.
اﻧﻮاع ﭼﺎدر مسافرتی از نظر کاربرد
انواع چادر مسافرتی بسته به نیازها و شرایط محیطی متفاوتاند. برخی برای کمپینگ و مسافرتهای طولانی ساخته شده اند، در حالیکه برخی دیگر برای توقف و استراحتهای کوتاه مناسب اند. بنابر نوع کاربرد هر کدام، مواد و متریال و نوع ساخت در هرکدام نیز متفاوت است. در ادامه به معرفی انواع چادر مسافرتی از نظر کاربرد میپردازیم.
ﭼﺎدرﻫﺎی ﮐﻤﭙﯿﻨﮓ
در میان انواع چادرهای مسافرتی، ﭼﺎدرﻫﺎی ﮐﻤﭙﯿﻨﮓ از بیشترین میزان تنوع برخوردارند. این نوع چادر با توجه به اندازه، میزان گنجایش افراد و نوع برنامه مورد استفاده، در شکل های متفاوتی عرضه میشود. چادرهای کمپینگ به طور معمول به چادرهایی اطلاق میشود که بر روی وسیله نقلیهای مانند کمپر، ون یا اتومبیل نصب میشوند تا فضای اضافی برای خواب ایجاد کنند. این چادرها ویژگیها و امکانات خاصی دارند که برای مسافرتها و کمپینگ با وسیله نقلیه مناسب هستند.
ﭼﺎدرﻫﺎی ﮐﻮﻫﻨﻮردی
ﭼﺎدرﻫﺎی ﮐﻮﻫﻨﻮردی از لحاظ ساختار و قسمت های تشکیل دهنده به صورت تخصصی تولید و طراحی میشوند. طراحی این نوع چادرها با توجه به ارتفاع مورد استفاده، شیوهی استفاده و سایر نیازهای گروههای کوهنوردی متفاوت است.
- ﭼﺎدرﻫﺎی دﯾﻮاره ﻧﻮردی: ﭼﺎدرﻫﺎی دﯾﻮاره ﻧﻮردی از جدیدترین چادرهای مسافرتی هستند که عرضه شدهاند. ضروری است که در ارتفاعات و دیوارهها حتما ﭼﺎدر دﯾﻮاره ﻧﻮردی به همراه داشته باشید.
ﭼﺎدرﻫﺎی نجات (چادر اﺿﻄﺮاری، چادر ﺑﻘﺎ)
ﭼﺎدر نجات در اصل یک لایه روکش با حجم بسیار پایین است که به آسانی داخل کیف نجات جا میشود. چادر نجات یا چادر بقا نوعی چادر یکنفره است که اسکلت ندارد و تنها در موقعیت های اورژانسی و اضطراری برای محافظت در مقابل وزش شدید باد و بارش باران مورد استفاده قرار میگیرد.